Activiteiten en Muziek Activiteiten en Muziek

Vocalis St. Jan

Het in 1919 opgerichte ‘Hervormd Kerkkoor‘ heeft in 2004 zijn naam veranderd in ‘Vocalis St. Jan ‘, dit in verband met de landelijke fusie tot PKN-kerk.
Dit PKN-koor vindt zijn thuishaven in de Grote Kerk maar zingt ook in andere kerken.Tevens geeft het koor jaarlijks een eigen concert in de Grote Kerk.
De repetities zijn in de Voorhof van de Grote Kerk op maandagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur (ingang via de tuin).
Het koor telt ca. 30 leden en staat onder leiding van de cantor-organist van de Grote Kerk, Arjen Leistra.
Nieuwe leden zijn van harte welkom maar bedenk dat van nieuwe koorleden een redelijke notenkennis wordt gevraagd c.q. een passend stemgeluid  en natuurlijk een trouw repetitiebezoek.
Wie dit allemaal mee wil maken mag zich welkom heten.

Verdere informatie is te verkrijgen bij de secretaris:
dhr. J. Brederveld - telefoon : 06-54700929

 

De Oostercantorij

De Oostercantorij o.l.v. Andries Stam is oecumenisch samengesteld en verleent acht tot tien keer per jaar haar medewerking aan kerkdiensten in en om Schiedam.
De cantorij vindt haar oorsprong in de aan het eind van tachtiger jaren van de vorige eeuw afgebroken Oosterkerk, die aan de voet van de Rotterdamsedijk stond.
Momenteel bestaat de Oostercantorij uit zeven sopranen, zeven alten, vijf tenoren en vier bassen.
Het repertoire is veelzijdig en bevat o.a. meerstemmige muziek uit de Renaissance en Barok alsook motetten van Vogel, Distler en Duruflé.
De repetities worden gehouden iedere woensdagavond van 19.30 tot 21.00 uur in de Sint Jan de Doper / Visitatiekerk aan de Nolenslaan 99 in Schiedam.

Nieuwsgierig geworden en zin om een repetitie bij te wonen?
Neem dan contact op met de secretaris:

Gerda Heuchemer-Souge, e-mail 
 

Sursum Corda

De cantorij zingt o.a. antifonen uit het Lutherse Antifonenboek, liturgische onderdelen, liedzettingen, Epistelmotetten en Evangeliemotetten, vaak van de hand van cantor Hans Jansen.
Al vele jaren werkt de cantorij daarnaast aan het einde van het seizoen mee aan een kerkdienst in een Lutherse gemeente ergens in Nederland. Er wordt telkens een gemeente gekozen die vlak bij een mooi natuurgebied is gelegen of vlak bij een andere aardige toeristische attractie. Zo was de cantorij o.a. in de Lutherse gemeentes in Nijmegen, Apeldoorn, Zeist, Breda, Zierikzee, Enkhuizen, Kedichem, Delft, Leiden en ook een keer in Schiedam. Na de kerkdienst wordt het seizoen dan op een ontspannen manier afgesloten.

De cantorij repeteert op dinsdagavond, van 20.00 - 22.00 uur, in de Grote Kerk. 
Als u zin heeft om mee te zingen, neemt u dan contact op met de cantor. U kunt ook gewoon een keer komen kijken.

Contact: Hans Jansen, tel. 06-10 147 146 of e-mail
terug