Welkom Welkom


Welkom in de Grote of St. Janskerk en in onze gemeenschap. U vindt ons in het hart van Schiedam. U kunt ons niet missen. De grote en robuuste toren van de kerk is vanuit heel Schiedam te zien en wijst u de weg. De ingang is aan de Lange Kerkstraat en in de winter via de toren.
Op zondagmorgen komen we bijeen -van jong tot oud- en vieren dat met een wekelijkse eredienst om tien uur en vanzelfsprekend ook op de kerkelijke hoogtijdagen zoals Pasen, Pinksteren en rondom het Kerstfeest.
Wie wij zijn en waar we voor staan vertellen wij u graag. U vindt het onder het kopje "Over ons" in het menu.
U bent van harte welkom en voel u welkom.We zijn gestart met het project de groene kerk. De eerste 2 diensten zijn reeds geweest. Maar er komen binnenkort ook nog een aantal mooie diensten voorbij. De presentatie van Nicole Cub, van 'Afval the Challenge' op zondag 26 augustus kunt u hier vinden.

19 augustus
opnieuw beginnen 
 
26 augustus
dagelijks leven
Gastspreker Nicole Cub ‘afval the challenge’
 
9 september
Gods wijsheid in de schepping.
Gastspreker Anita de Bo over bijen  
 
16 september
de taak/plaats van de mens in de schepping.
Gastspreker Willemijn Sneep over energiezuinig    wonen
 
23 september
milieu en rechtvaardigheid
 
14 oktober
Oogstdienst - Voeding en Milieu
Gastspreker Huib Sneep
  
11 november
Mensbeeld in de bijbel
Gastspreker Jan Borstelaar vanuit het repaircafé 

 
Kerk op schoot 
Kerk op Schoot Op 18 november om 15:30 is er Kerk op Schoot in de Grote Kerk, speciaal voor kinderen tussen de 0 en 5 jaar. We zitten gezellig op kussens in een kring, of bij papa, mama, opa of oma op schoot. We gaan zingen over, luisteren en kijken naar het verhaal van Jona. Kom je ook? De viering duurt ongeveer een halfuur en achteraf drinken en smullen we met elkaar.


 
 

terug